You are currently viewing Lagani obroci, lagani koraci

Lagani obroci, lagani koraci

Olivera Rosić ima prave savete za lagane obroke. Jedan deo godine provodi u Grčkoj gde promoviše veganski stil ishrane. Pisac je praktičnog priručnika za pripremu gurmanskih posnih jela. Licencirani RawVegan Loce Chef & Instruktor, autorka i administratorka portala za presnu ishranu. Promoviše upotrebu domaće organske gajene hrane, kupovinu proizvoda od malih proizvodjača, eko proizvode i miroljubiv životni stil bez nasilja prema životinjama i prirodi.

Šta je uticalo na to da predjete na vegansku ishranu? – “ Moj motiv za prelazak na vegansku ishranu bio je isključivo iz etičkih razloga – ja verujem da mi nemamo pravo da mučimo i ubijamo druga svesna i osećajna bića samo zato da bi zadovoljili svoje sebične potrebe.To jednostavno nije ispravno. Pre više od 18 godina sam odlučila da ću preći na ishranu namirnicama isključivo biljnog porekla, kao i da ću imati svesnije izbore kada biram garderobu, obuću, kao i ostale proizvode koje svakodnevno kupujemo.”

Pored zdravih namirnica koje nisu životinjskog porekla, da li birate isključivo prirodne materijale za svoj dom i ličnu upotrebu? – “ “Naravno, moj kompletan dom je uredjen u skladu sa poštovanjem principa o kojima sam govorila. Nema predmeta od vune, jastuka i
jorgana punjenih perjem. Nema delova nameštaja tapaciranih kožom, prirodnog krzna. Veoma pazim da biram predmete od prirodnih materijala, po mogućstvu iz lokalne zanatske proizvodnje, što sveukupno zaista može da postane veliko uživanje u kreiranju toplih i rustičnih ambijenata.”

Obuća za vegane

Sa Oliverom smo pokrenuli ideju o obući pogodnoj za vegane. Ručno radjena, ekološka kolekcija papuča i sandala od rogoza „100% Vegan“. Bez kožnih detalja, samo sa pamučnim i jutanim dodacima, ili od čistog rogoza. Izradjujemo i za žene i za muškarce. Veći deo modela je unisex. Pored letnjh papuča sa kaišićima, pravićemo i kućne heklane papuče. Na Vama je samo da izaberete svoj idealan par.

Prema životu treba da se ponašamo isto kao i prema hrani. Lagano i s’ljubavlju. Lakše ćemo koračati.


Naše proizvode možete pogledati ovde

Оставите одговор