O nama

Mi smo mala porodična firma iz Srbije.  Naša priča je ispletena od najfinijih niti rogoza. Od hobija smo napravili biznis koji se zasniva na pletenju  papuča, torbi, tepiha, korpi i ostalih predmeta od rogoza.

Poznato je da se rogoz od davnina koristi za izradu najrazličitijih predmeta. Mi ga danas predstavljamo u novom, modernijem obliku.  Samo  jedan detalj, jedan proizvod od prirodnih materijala, biće dovoljan da steknete osećaj originalnosti. Taj osećaj smo nazvali Rush Stuff

Kako mi radimo?

Izradjujemo proizvode bez mašina. Koristimo samo ruke, rogoz, iglu i kanap. Pletemo i šijemo s ljubavlju i u potpunoj posvećenosti.  Nudimo vrhunski kvalitet. Nudimo 100% prirodne proizvode. Čuvamo životnu sredinu i eko sistem. 

Tradiciju, znanje i iskustvo sakupljano godinama unazad želimo da podelimo sa Vama. Vredno radimo kako bi svaka Vaša želja bila pletena na rush Stuff način. 

Šta je rogoz?

Rogoz je biljka koja raste u mirnim i plitikm vodama te je zbog toga karakteristična  za vojvodjanske reke i rukavce. Prepoznatljiv je po svojim dugim, tankim i šupljikavim listovima. Ima jak i razvijen koren. Visoko stablo sa cvetom na vrhu predstavlja žensku biljku. U zreloj fazi, ženski cvetovi su braon boje i vrlo  dekorativni. Cvetaju u sedmom,osmom i devetom mesecu. 

Mi koristimo mušku biljku jer u stablu ima više listova, odnosno materijala. Bijlka se ne čupa, već srpom seče 15ak santimetara iznad korena.  Nakon seče, rogoz se obnavlja u narednoj fazi vegetacije. Izvlačenje isečenog rogoza iz vode je  težak posao. Na kopnu se vezuje u snopove.  Proces sušenja biljke je oko dve nedelje. Poslednja etapa u pripremi je „ljuskanje“ listova biljke. Napokon je rogoz spreman za pletenje. Od različitih vrsta pletiva šijemo proizvode poput torbi, korpi i papuča, menjamo stara pohabana pletena sedišta na stolicama, i otkrivamo nove mogućnosti ove biljke u oblasti primenjene umetnosti.

Zašto koristimo rogoz?

Pre svega, verujemo da rogoz to zaslužuje. Posebnost ovog materijala je u tome što su proizvodi napravljeni od rogoza otporni na vodu, 100% ekološki, antialergijski i predstavljaju dobar toplotni izolator.  Mogućnost kreativnog izražavanja je velika. Svoju umetničku primenu rogoz je našao kako na komadima nameštaja, tako i u pozorišnim predstavama. 

Hvala Vam na ukazanom poverenju

                                                                                                                                                                                  Porodica Nećakov